Адмінпослуги стали для чернівчан якіснішими та доступнішими

22 серпня у приміщенні Дозвільного Центру міста Чернівці відбулася презентація проекту «Впровадження центру адміністративних послуг у місті Чернівці як механізму обслуговування територіальної громади». Організаторами заходу виступили Буковинська партнерська агенція та Чернівецька міська рада.

Захід проводився за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», який надав громадській організації грант в розмірі 150 тис. грн. Таку ж суму для реалізації цього проекту надала Чернівецька міська рада. «Половина виграних у конкурсі коштів спрямована на організаційно-технічне забезпечення. Вже закуплено 10 комплектів комп'ютерної техніки, які передали в Центр надання адміністративних послуг. Проект розрахований на 1 рік», — розповів голова Буковинської партнерської агенції Володимир Зав'ялов.
 
Мета проекту — спростити громадянам — мешканцям територіальних громад отримання якісних адміністративних послуг. Так, щоб отримати дозвіл на проведення розкопок, півроку тому потрібно було відвідати 10-12 організацій і структур. Тепер люди матимуть змогу отримати більшість документів у одному місці. Це дуже зручно для громадян. «Таким чином суттєво зменшиться і корупційна складова» — додав В. Зав'ялов.
 
«Насьогодні є 12 адміністративних органів і 18 дозвільних органів, що надають 39 видів адмінпослуг і 61 вид документів дозвільного характеру. За перше півріччя звернулося 2,5 тис. суб'єктів господарювання. Найбільше звертаються з питань екології, пожежної безпеки, міської й обласної СЕС. Наші основні функції — консультування, надання допомоги, організація самого процесу, відслідковування дотримання термінів видачі довідок, аналіз причин відмов тощо», — вказав керівник Центру надання адміністративних послуг Петро Луців.
 
«Наше завдання перейти від дозволів до послуг. Тобто чиновники тепер надають громадянам не дозволи, а безпосередньо послуги», — наголосив голова Буковинської партнерської агенції Арсеній Анциперов. Перелік адмінпослуг і детальна інформація про програму розміщені на порталі міської ради в розділі «Послуги».
 
 Микола ГУЦУЛЯК

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте