А мені би в небо... так борги не пускають

Майже півмільйона гривень заборговано працівникам чернівецького аеропорту, — повідомляє прес-служба обласної прокуратури. Такі дані стали відомі на підставі матеріалів перевірки Територіальної державної інспекції з питань праці у Чернівецькій області. У зв’язку з цим прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом безпідставної невиплати заробітної плати в розмірі 497 тис. грн. працівникам КП «Міжнародний аеропорт Чернівці» та ще 2 звільненим особам із цього підприємства. Де і коли зарита собака в цій ситуації – читайте далі.



— Ця заборгованість тягнеться ще з початку року, розповідає директор КП «Чернівецький міжнародний аеропорт» Віктор МИРОНЮК. – Наразі погасили борг за червень і частково за липень. Усі доходи, які отримує підприємство, ідуть на погашення зарплати, якщо, звісно, не враховувати витрати на паливно-мастильні матеріали, комунальні послуги та  електроенергію. Штат аеропорту вже 6-ий місяць працює тільки половину робочого дня, оскільки за такої фінансової ситуації довелося на 50% урізати заробітну плату. Але й це не допомагає. Підприємство працює в збиток і самостійно розрахуватися з людьми не має змоги.

За словами Віктора Івановича, причина збитковості комунального підприємства – у відсутності повноцінної злітно-посадкової смуги. Виявляється, термін її експлуатації вже давно витік: з 1985-го року смуга жодного разу не піддавалася капітальному ремонту і зараз знаходиться в аварійному стані (термін експлуатації складає приблизно 11 років, тому, за простими підрахунками, з 1985-го року смугу мали б капітально відремонтувати принаймні двічі). У зв’язку з цим аеропорт може приймати лише порівняно невеликі літаки «SAAB-340B», котрі здійснюють рейси на Київ. Для більших літаків і, відповідно, вигідніших угод із авіакомпаніями ворота нашого летовища закриті. На жаль.

Вартість квитка на літак до Києва коштує від 934 грн. в один бік і від 1644 грн. – в обидва боки. Доволі комфортабельні 33-місні «SAAB-и» летять до столиці і назад майже завжди повними, і хоч здійснюють в середньому 13 рейсів на місяць, вітру в гаманцях працівників аеропорту від цього не меншає. Тішить хіба те, що з 19-го грудня будуть відновлені рейси в Тімішоару (Румунія), але це не рятує ситуацію, як і чартерні рейси в Болгарію чи Туреччину.



Одне слово, аби не працювати в збиток чи хоча б виходити «на нуль», аеропортові потрібна належна злітно-посадкова смуга з якісним асфальтобетонним покриттям. Так, наприклад, обов’язковою умовою для прийому важких пасажирських «Боїнгів-737» на 160 місць є ширина смуги, не менша 24 метрів (по 12 м від центру до краю в кожен бік). Чернівецьке ж летовище цього собі дозволити поки не може, оскільки ширина активної смуги вдвічі менша – 12 метрів. Для того, щоб зробити капітальний ремонт всієї смуги з урахуванням її розширення до 24-х метрів, потрібні чималі кошти – близько 5 млн. 100 тис. гривень, але в міській раді цим майже переймаються: на сесії це питання було зняте з розгляду. Тож приймати в нас «Боїнги» видається реальним лише у перспективі.

Уповати залишається лише на Європу. Ситуацію може покращити підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом – чернівецький аеропорт має стратегічне розташування, і відкрите небо з Україною, безумовно, зацікавить іноземні авіакомпанії.

Незважаючи на те, що чернівецький аеропорт насьогодні є збитковим підприємством, мови про його закриття нема. Так запевняє в. о. секретаря міської ради п. Михайлішин, який разом з губернатором Михайлом Папієвим всіляко підтримують міське повітряне сполучення. 2 роки тому навіть був здійснений капремонт 316 квадратних метрів злітно-посадкової смуги, але цього замало. Варто також зазначити, що на початку року КП «Чернівецький міжнародний аеропорт» разом із Департаментом житлово-комунального господарства розробили програму розвитку аеропорту на 2013-15 рр., в якій передбачене фінансове сприяння нашому летовищу.

— Якщо закрити аеропорт і побудувати на його місці житлові будинки, то Чернівці перетворяться на велике село, – впевнений Віктор МИРОНЮК. – Подумаймо лише скільки туристів приїжджає побачити наше місто. Я особисто був би не проти, якби аеропорт справді передали комусь в концесію, адже так він міг би приносити хоча б якісь гроші, а не бути тягарем для міста. Чернівецький аеропорт – ласий шматок для авіакомпаній, але все впирається в стан нашої злітно-посадкової смуги. Я особисто готовий звільнити місце будь-якій людині, яка зробить краще за мене, але не згідний поступитися тому, хто прийде і остаточно знищить нашу гордість.

Як зазначає п. Віктор, питання заборгованості заробітної плати працівникам аеропорту будуть розглядати 28-го листопада на наступній сесії міської ради. Але навіть якщо міськрада вирішить виділити кошти на погашення цієї заборгованості, то залишається відкритим питання: як бути далі? Адже на носі зима, і витрати на обслуговування злітно-посадкової смуги аж ніяк не зменшаться. Поїдання фінансових допомог не вирішує проблему до кінця…


опубліковано в газеті «Свобода слова» (21.11.13)

 
Концесія – це договір про передачу природних багатств, підприємств, інших господарських об'єктів, що належать державі чи місцевим органам влади, в тимчасову експлуатацію іншим державам, іноземним фірмам, приватним особам.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте